Dryvit hőszigetelés
Mikor hőszigetelésről beszélünk akkor az esetek nagy részében ezt a falakra értjük, mert értelemszerűen oda érdemes a legnagyobb figyelmet fordítani ahol legnagyobb a hőveszteség, s ennek csökkentésével javul a legnagyobb mértékben az épület energiafelhasználása. Utólagosan elvégzett, szakszerű hőszigeteléssel elérhetünk 20-40% közti energia megtakarítást. Optimális rendszerben természetesen nem hanyagolhatjuk el a többi részletet sem, gondolok itt a nyílászárókra.

A mai energia árakat figyelembe véve, a hőszigetelő rendszerek már nem csak mint utólagos szigetelések, hanem új építésű házakon is aktuálisak. Bármilyen anyagból építem a házam az építőelemek rossz illesztésénél hő hidak keletkeznek. Ne felejtsükel a lábazatot a kisméretű téglákat a koszorúkat sem amiknek a hőszigetelése közelít a nullához, s ezek minden ház szerves részei.

A hőszigetelést nem csak a téli energia megtakarításoknál szeretném hangsúlyozni, hanem a nyári túlmelegedést is szeretnénk elkerülni (épületenergetikailag a hűtés kb. 3-4-szer annyi energiát igényel mint a fűtés).

Mikor egy épület hőszigeteléséről beszélünk, a Magyarországon használt átlagos hőszigetelő (NIKECELL, AUSTROTHERM) lap vastagsága 5 cm. Ennél vékonyabb höszigetelő lemez beépítését sehova sem javaslom. A rendszer "legolcsóbb" összetevője a hőszigetelő lap, melynek vastagságának növelésével érhető el a nagyobb energia megtakarítás. Érdemes elgondolkozni már az elején milyen minimális vastagú NIKECELLT ajánl a szakirodalom, és mennyivel vastagabbat enged meg a pénztárcánk.


vissza
Munkáinkból...
Kiemelt Partnerünk
További Partnereink


gipszkarton, álmennyezet, válaszfal, tetőtér beépítés, dryvit hőszigetelés, díszítő elemek